Cercar en aquest blog

dimecres, 31 d’octubre del 2012

Eines útils d'Internet

Benvinguts novament!

Marcadors socials
L'entrada d'avui va dedicada a diferents eines d'Internet, variades, que hem anat treballant a l'assignatura de GITIC i que són totes elles molt útils i interessants. 

Eines d'Internet

Primer de tot, però, caldrà aclarir què és una "eina d'Internet". De fet, Internet en si, ja és una enorme eina didàctica, d'informació i de comunicació però, a més, ofereix altres milers de serveis diversos gratuïts cadascún creat per complir unes funcions determinades. Per exemple podem trobar eines amb usos tant diferents com ho són, per una banda, les xarxes socials (Facebook, Linkedin, Tuenti, Twitter...) destinats a la comunicació entre usuaris, com de l'altra  el Cmap Tools, destinat a facilitar l'organització de la informació a la xarxa. 

Per saber-ne més

Si voleu conèixer una mica més sobre eines d'Internet, tot seguit us facilitaré una sèrie de blocs que us podran ser d'ajuda: 

Comencem pel Twitter, pels que encara no el coneixeu, és una xarxa social que us permetrà compartir idees i opinions, notícies, fotografies, vídeos, música...amb tots els usuaris del servei. En Miquel Berrocal, us ho explicarà amb més detall com funciona i quines utilitats té. Per acabar pel què fa al Twitter, a classe de GITIC hem creat una etiqueta: #gitic1m, amb la qual podem anar escrivint tweets sobre el què fem en aquesta assignatura, de la mateixa manera que ho fem a l'assignatura de COED. Gràcies al Twubs, una eina que ens permet cercar etiquetes del Twitter, a continuació podeu veure tots els tweets actualitzats que anem escrivint els alumnes de 1M amb l'etiqueta esmentada: 



Una altra eina d'utilitat que és interessant conèixer són els marcadors socials: Pearltrees, mapes interactius... Una forma de crear mapes interactius és utilitzant el programa Cmap Tools que us podeu descarregar gratis online. El seu funcionament i un exemple de la seva utilitat ens l'ofereix el bloc de la Lucia Casares, que us recomano que visiteu. D'altra banda, "Aprenem a educar", el bloc d'en Josep Duran, també dedica una entrada a algunes formes d'organització de la informació que us pot ser útil de més a més. En aquest bloc trobareu, entre d'altres coses, una breu explicació sobre l'eina Pearltrees, que he citat abans. Aquesta eina visual permet organitzar i compartir qualsevol URL online a més de carregar fotos i notes, que agrupa en forma d'un "arbre de perles", tal i com diu el seu nom. Tot seguit, us adjunto el meu propi Pearltrees perquè entengueu amb més claredat de què es tracta.

eulaliatriadu in Eulàlia Triadú Galí (eulaliatriadu)

Reflexió

Internet ens ofereix un enorme ventall de possibilitats i d'eines útils per a gairebé qualsevol necessitat que tinguem, però conèixer i ser conscient de què és el que ens és més útil i recomanable i què no, és quelcom molt important i que no es té gaire en compte. 


EulaliaTG


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada